Ontdek Haspengouw vanuit de Vliergeit!

Ontdek samen met je familie of vrienden het verrassend mooie Haspengouw

Even voorstellen...

Het was in het voorjaar van 2015 dat we tijdens een wandeling op een oud en vervallen krotje in ons dorp Vliermaal stootten. Het huis was allesbehalve bewoonbaar, toch getuigde het van een aandoenlijke charme en uitstraling.
We waren zeker niet op zoek naar een tweede woonst, toch was de aankoop binnen de week beklonken. Het karaktervolle witte huis met zijn rustige ligging in een doodlopende straat en zijn perfecte oriëntatie naar de zon slorpten de maanden en jaren nadien al onze aandacht op.

Verbouwingen

De noodzakelijke grondige verbouwing mocht niets van de charme van het witte huis wegnemen, wat niet gemakkelijk was gezien de vorm en ligging van het huis.  Samen met onze architect hebben we het oud krotje omgedoopt tot een hedendaagse woning. En of we fier zijn op het resultaat.

Vliergeit

We hebben het huis een tijdje permanent verhuurd, maar toen het huis terug vrij kwam, hebben we beslist er een vakantiewoning van te maken.  Op die manier is het huis terug van ons en kunnen we zelf, maar ook anderen genieten van de woning. En zo ontstond De Vliergeit, genaamd naar ons tam dwerggeitje dat we zelf met de fles hebben opgetrokken.

Een geit doet uiteraard denken aan de legendarische Citroën 2CV: voor ons de voorzet om ons aanbod uit te breiden tot de verhuur van geitjes.

Wie zijn wij

We zijn met 5 in ons gezinnetje: 3 schoolgaande tieners Maren, Erin en Ferre en 2 werkende ouders Kirsten en Bart. In onze vrije tijd staat sport centraal.  Volleybal, voetbal, wandelen en fietsen zijn onze passies. Meerdaagse tripjes in binnen- en buitenland staan geregeld op ons programma.

Haspengouw & Limburg verkennen

Door onze talrijke wandel-, fiets- en 2CV-tochten, zijn we ervan overtuigd dat onze streek veel te bieden heeft. U bevindt zich middenin een web van wandel- en fietspaden. De nodige documentatie en mappen vindt u in de woning.  Hasselt, Tongeren, Sint-Truiden en Maastricht liggen op een halfuurtje autorijden.  Elk Haspengouws dorp heeft zijn kasteel en de fruitboomgaarden zijn steeds te bewonderen, zeker tijdens de bloesemperiode. Limburg en Haspengouw zijn zeker het ontdekken waard.

Onze 2CV-tochten geven tevens de mogelijkheid om andere regio’s in Limburg te ontdekken, namelijk de Voerstreek en het Park Hoge Kempen vlakbij de Maas.

Ontdek het ruime aanbod aan activiteiten in de omgeving!
Nu bekijken

Interieur

Het ruime huis met veel lichtinval is ingericht met een verzameling van bij elkaar passende vintagemeubelen en hedendaagse toestellen, het resultaat van maandenlang met veel goesting en plezier zoeken, zoeken, zoeken,… en vinden.

Huis & Tuin

Enorm fier zijn we op ons overdekt terras en tuinhuis die we met onze beperkte technische vaardigheden en de fantastische hulp van onze grootouders bij elkaar hebben getimmerd.  Het terras is samen met de leefruimte onze favoriete ruimte.

Van harte welkom!

In De Vliergeit zal je tot rust komen, positieve energie en inspiratie opdoen en even de dagdagelijkse gewoontes vergeten. We zullen er alles aan doen uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. We ontmoeten u graag en als u vragen hebt, altijd, maar ook altijd welkom.

Reserveer nu jouw verblijf in de Vliergeit!
Nu boeken