Wandelen

Wandelen

Vanuit De Vliergeit hebben we speciaal voor onze gasten een aantal leuke wandelingen uitgestippeld. Deze wandeling vertrekken aan de woning en doorkruisen de mooiste plekjes van Vliermaal en omstreken. Indien gewenst, kunnen we je op eenvoudig verzoek de gpx-tracks per mail bezorgen. Of geef “vliergeit” als zoekopdracht in in de app van RouteYou of op www.routeyou.be.

Verdere hebben we 3 wandelzoektochten (6, 8 en 10 km) uitgewerkt. De pijlen op de foto’s wijzen de weg. Heel leuk voor kinderen. De fotobladen vind je in De Vliergeit.

Naast onze eigen wandelingen, kunnen we de 5 bewegwijzerde wandelgebieden van onze gemeente aanbevelen:

 • Natuurbeleving BELLE-VUEBOS
  Door het Belle-Vuebos lopen 2 bewegwijzerde wandelpaden (3,8 km en 5,7 km) van Natuur en Bos. Je parkeert best aan het Hemelspark (Opeindestraat 38 te Kortessem). Er is een speeltuin aan de parking.
 • Natuurwandeling NIETELBROEKEN: verborgen moois!
  De ontsluiting van het grensoverschrijdend natuurgebied Nietelbroeken is een project van Natuurpunt vzw. i.s.m. het RLHV vzw. Je kan dit alluviaal landschap verkennen en beleven via een bewegwijzerd wandelpad van ca. 7 kilometer. Laarzen zijn aanbevolen.
  Parking: Herbroekstraat (Kortessem).
 • Landschapswandeling ZAMMELEN: de groene schatkamer.
  De afstanden van de vier bewegwijzerde wandelingen variëren tussen 4 en 11 kilometer. Het wandelgebied doorkruist het geaccidenteerd landschap in de bovenloop van het Mombeekbekken. Stevig en waterbestendig schoeisel is aanbevolen.Parking: parochiezaal te Zammelen (Sint-Amandusstraat 14, Vliermaal)
 • Wandelgebied VLIERMAALROOT
  Je kan kiezen uit verschillende afstanden tussen 5 en 15 kilometer. Starten doe je bij het infopaneel op het plein tegenover de kerk (Fonteinstraat 2) te Vliermaalroot, waar er tevens parkeerplaatsen zijn voorzien.
 • Wandelgebied EGGERTINGEN-BRULLENBOS
  Tussen Guigoven en Vliermaal ligt verborgen in de valleien van de Lerebeek, Mombeek en de Beekbeemdenbeek het natuurgebied Eggertingen.
  Wandelingen: 4 en 9 km.
  Startplaats: kerk van Guigoven.
  Wandelschoenen zijn aangeraden. De wandelroutes zijn niet toegankelijk voor buggy’s.

Heb je een vraag over deze activiteit?

Aarzel dan niet om ons te contacteren, wij maken je graag wegwijs!

Beleef deze en tal van andere activiteiten vanuit de Vliergeit!
Nu boeken