Fietsen

Fietsen

Limburg is met meer dan 2000 km fietsroutes een echt fietsparadijs. Met de knooppunten stippel je zeer gemakkelijk een route uit. De Vliergeit ligt op slechts 200 meter van de fietsroute tussen knooppunten 122 en 123. Voor een vlakke fietstocht fiets je noord- en westwaarts, voor een heuvelachtig parcours zuid- of oostwaarts.

Op het prikbord in de woning hangt de meest recente fietskaart van Limburg. Het infoboekje me 10 uitgestippelde fietslussen en fietsvriendelijke cafés vind je in het boekenrekje.

Zeer leuk om te beleven: Fietsen door het Water in Bokrijk aan knooppunt 91, het Doorkijkkerkje (Reading between the lines) in Borgloon tussen knooppunten 154 en 155, Fietsen door de bomen aan knooppunt 272 en Fietsen door de heide tussen knooppunten 550 en 551.

Dwars doorheen het glooiende landschap van Kortessem loopt De Pieter Geert Buckinxroute: een landelijke, matig heuvelachtige fietsroute van ongeveer 36 km en loopt. De route start nabij de kerk van Kortessem, maar je kan ook inpikken in Vliermaal. 

Ook de sportieve fietsers kunnen zich fantastisch uitleven in het mooie Haspengouw met zijn talrijke korte, maar uitdagende hellingen. Ook het oude (met de Muizenberg, de Halembaye en de Saint-Pierre) en huidige parcours van de Amstel Gold Race (3 bewegwijzerde lussen) zijn snel en gemakkelijk te bereiken.

Wil je een keer van de Ardeense fietsklassiekers proeven? Een uurtje autorijden brengt je naar de Muur van Hoei of de voet van de La Redoute.

Wil je een (elektrische) fiets huren of wil je inspiratie voor een mooie fietstocht?
www.defietsboetiek.com
www.haspengouwperfiets.be

Heb je een vraag over deze activiteit?

Aarzel dan niet om ons te contacteren, wij maken je graag wegwijs!

Beleef deze en tal van andere activiteiten vanuit de Vliergeit!
Nu boeken